Látványcsapatsportok támogatása

Ezúton szeretnénk figyelmébe ajánlani azt az új lehetőséget, amellyel az Ön cége a befizetendő adóból támogathatja a sportot, és ez még a cégének is előnyös.

A 2011. július 1-jével hatályba lépett törvény lehetőséget ad arra, hogy többek között a mi utánpótlás-nevelő egyesületünk támogatásokat fogadjon be a vállalatok társasági adójából.

Támogatás nyújtására minden olyan cég jogosult, amely társasági adó alanya, többségében nem állami tulajdonú, valamint pozitív adóalappal rendelkezik. A cég társasági adójának 70%-áig dönthet úgy, hogy azt sportszervezet támogatására fordítja, minimum 30 %-ot továbbra is az adóhatóságnak kell megfizetni.

A támogatást legkésőbb az adóév végéig folyósítani kell. (Ha nincs elég adófizetési kötelezettség, a kedvezmény legfeljebb 3 évre továbbvihető.)

ELŐNY AZ ÖN CÉGÉNEK:

- utánpótlás-nevelő sportegyesületet támogat;

- a cég a befizetendő társasági adójából (max. 70%) adhatja a támogatást: tehát az Ön Cégének semmibe nem kerül! (a maradék min.30%-ot továbbra is az adóhatóságnak kell megfizetni)

- támogatásának összege a társasági adóalapot csökkenti

- adókedvezményt vehet igénybe (következő évben csökkent összegű adóelőleget kell fizetni)

Ez a konstrukció Önnek 110-119 %-os megtérülést eredményez, adómentes jövedelemre tesz szert, hosszú távon cash-flow előnyt jelent, valamint vállalata egy utánpótlás-nevelő egyesülethez fizeti adójának egy részét, amely egyesület céljaival Ön remélhetőleg egyetért.

 

Támogatási felhívás cégeknek